Letní osvěžující dort z melounu

Vytisknout recept
Zkuste koupit vodní meloun bez semínek. Nejprve ho zbavte jeho houževnaté slupky. Měl by se vám vytvarovat takový jako kdyby pěkný soudek. (Může být i do tvaru krychle.) Ale jednu stranu udělejte rovnou, aby vám držel na podnosu.
Pak si vezměte papírovou utěrku a vysajte z vykrojeného tvaru vytékající šťávu, aby na něm držela šlehačka. 
Začněte šlehat smetanu, do které jste předtím dali pár kapek vanilkového extraktu a během samotného šlehání pomalu přisypávejte cukr (nemáte-li vanilkový extrakt, použijte k oslazení smetany vanilkový cukr).
Až budete mít "vanilkovou šlehačku" správně hustou, začněte ji nanášet na meloun – roztírejte nožem, nebo stěrkou.
Navrch poté dort ozdobte čerstým ovocem (kreativitě se meze nekladou). Nakonec dort po stranách posypte sekanými mandlemi.
Dort je hotový, ale před prvním nakrojením ho nechte chvíli (aspoň tak dvacet minut až půl hodiny) odpočívat v lednici.
 
 

1ks - Meloun
1hrst - Maliny
1hrst - Borůvky
1hrnek - Mandle plátky
250ml - Smetana ke šlehání
1lžíce - Moučkový cukr
3kapka - Vanilkový extrakt
příprava - 15
vaření - 0
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila DenisaKrulišová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account