Kakaovo-kokosová bábovka bez mouky

Vytisknout recept
V naší rodině se klasická olejová bábovka pekla každý víkend. Jednou jsem si řekla, že mám na bábovku docela chuť a když jsem si uvědomila, že právě ta klasická bábovka je v podstatě samá mouka, musela jsem zase začít experimentovat a zkusila jí udělat nějakjinak a netradičně, možná i relativně zdravě. 🙂
Postup přípravy
  1. Nejprve si rozmícháme tvaroh s cukrem a celými vejci. 
  2. Přidáme prášek do pečiva a kakao.
  3. A nakonec přisypáváme kokos. 
  4. Nelekejte se konzistence nebude taková tekutá, jako jste možná zvyklí u klasické bábovky bude spíše tužší.
  5. Výsledné těsto namačkáme do bábovkové formy.
  6. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 20 minut. Zkoušíme špejlí.
  7. Po vychladnutí můžeme polít kvalitní hořkou čokoládou a posypat sekanými pistáciemi.
Dobrou chuť!
 
 Ještě více tipů a receptů, ale hlavně nutriční hodnoty a ceny pokrmů, najdete na mém blogu www.mysimpledish.cz

90g - strouhaný kokos
250g - měkký tvaroh
2ks - vejce
30g - cukr
40g - kakao holandského typu
1ks - kypřící prášek do pečiva
příprava - 5
vaření - 20
Kategorie Dezert
Uvařila VeronikaMalcová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account