Jogurtový beránek se smetanovým jogurtem z Valašska k nakousnutí

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 1 hour 40 minutes
Čas vaření 50 minutes
Porce 0
Uvařila PavlínaDvořáková

Ingredience

  • 400 g Smetanový jogurt
  • 2 ks Vejce
  • 180 g Cukr krupice
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 400 g Polohrubá mouka
  • 150 ml Olej
  • 1 ks Prášek do pečiva
  • špetka Citrónová nebo pomerančová kůra
  • hrst Nasekané ořechy
  • hrst Kandované ovoce nebo sušené meruňky případně jiné sušené ovoce

Instrukce

  • Milé dámy, kuchařky a mlsalky,*gift**gift**gift*
    posílám Vám receptík na velikonočního beránka;-);-). Už se těšíte na Velikonoce? Já moc! Strašně ráda maluji vajíčka a ráda dodržuji tuto tradici. Tady je pro Vás recept:
    POSTUP PŘÍPRAVY
    Nejprve si v míse smícháme smetanový jogurt z Valašska s vejci, olejem a cukry. Poté přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme a následně můžeme vmíchat, dle vlastní chuti, mandle, rozinky, kandované ovoce. Jakmile máme těsto hotové nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané beránkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova cca 50 minut. Po vyjmuti z trouby necháme částečně vychladnout a pak vyklopíme z formy. Po vychladnutí můžeme dozdobit bílkovou či čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.:-*:-*:-*
    Beránka můžeme udělat i mramorovaného, pokud polovinu těsta obarvíme kakaem. Lze upéct i jako bábovku.
    Napište mi, zda jste vyzkoušely! A klidně připojte fotky, ráda se podívám.
    Mějte krásný den. 
    Pavlína:-*

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account