Jogurtový beránek se smetanovým jogurtem z Valašska k nakousnutí
Ingredience
- 400 g Smetanový jogurt
- 2 ks Vejce
- 180 g Cukr krupice
- 1 ks Vanilkový cukr
- 400 g Polohrubá mouka
- 150 ml Olej
- 1 ks Prášek do pečiva
- špetka Citrónová nebo pomerančová kůra
- hrst Nasekané ořechy
- hrst Kandované ovoce nebo sušené meruňky případně jiné sušené ovoce
Instrukce
- Milé dámy, kuchařky a mlsalky,*gift**gift**gift*posílám Vám receptík na velikonočního beránka;-);-). Už se těšíte na Velikonoce? Já moc! Strašně ráda maluji vajíčka a ráda dodržuji tuto tradici. Tady je pro Vás recept:POSTUP PŘÍPRAVYNejprve si v míse smícháme smetanový jogurt z Valašska s vejci, olejem a cukry. Poté přidáme polohrubou mouku s práškem do pečiva. Vše dobře promícháme a následně můžeme vmíchat, dle vlastní chuti, mandle, rozinky, kandované ovoce. Jakmile máme těsto hotové nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané beránkové formy. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova cca 50 minut. Po vyjmuti z trouby necháme částečně vychladnout a pak vyklopíme z formy. Po vychladnutí můžeme dozdobit bílkovou či čokoládovou polevou nebo jen pocukrovat.:-*:-*:-*Beránka můžeme udělat i mramorovaného, pokud polovinu těsta obarvíme kakaem. Lze upéct i jako bábovku.Napište mi, zda jste vyzkoušely! A klidně připojte fotky, ráda se podívám.Mějte krásný den. Pavlína:-*