Jemná květáková polévka

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 20 minutes
Porce 0
Uvařila JanaFidrová

Ingredience

  • 1 ks Květák
  • 1 lžička Podravka rovná lžička
  • 1,5 dcl Smetana
  • 1 ks Hladká mouka
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Sůl, pepř
  • 1 lžíce Máslo na zjemnění chuti
  • 1 lžička Plévkové byliny (sušené koření)
  • 2 lžíce Zelenina strouhaná (celer,petržel,mrkev)

Instrukce

  • Květák omyjeme a uvaříme cca 10 minut v mírně osolené vodě. V téže vodě ho rozklofeme šťouchadlem na brambory na malé kousíčky, přidáme strouhanou zeleninu, podravku, pepř a muškátový oříšek a uvedeme do varu. V hrníčku si rozmícháme smetanu s hladkou moukou a nalijeme do polévky, zamícháme, přidáme máslo, necháme chvilku mouku převařit a odstavíme. Na talíři můžeme ozdobit šlehačkou s nasekanou čerstvou petrželkou.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account