Jemná květáková polévka
Ingredience
- 1 ks Květák
- 1 lžička Podravka rovná lžička
- 1,5 dcl Smetana
- 1 ks Hladká mouka
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Sůl, pepř
- 1 lžíce Máslo na zjemnění chuti
- 1 lžička Plévkové byliny (sušené koření)
- 2 lžíce Zelenina strouhaná (celer,petržel,mrkev)
Instrukce
- Květák omyjeme a uvaříme cca 10 minut v mírně osolené vodě. V téže vodě ho rozklofeme šťouchadlem na brambory na malé kousíčky, přidáme strouhanou zeleninu, podravku, pepř a muškátový oříšek a uvedeme do varu. V hrníčku si rozmícháme smetanu s hladkou moukou a nalijeme do polévky, zamícháme, přidáme máslo, necháme chvilku mouku převařit a odstavíme. Na talíři můžeme ozdobit šlehačkou s nasekanou čerstvou petrželkou.