jednoduché jablkové řezy

Vytisknout recept
Nejprve si upečeme piškot. Vejce oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Do mísy dáme cukr, žloutky a chvíli třeme, následně přidáme olej, mléko a vodu. Zamícháme a po lžících střídavě přidáváme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh z bílků. Vše z lehka promícháme a následně "vlijeme" na připravený máslem vymazaný a moukou vysypaný pekáček či vyšší plech.
Dáme péci. Upečení zkontrolujeme špejlí.
Než se udělá piškot a také, než nám trošku vychladne, zatím si uděláme jablečnou náplň.
Jablíčka zbavíme slupky a nakrájíme na malé kostičky. Dáme do hlubšího kastrolu. Přidáme celou skořici, hřebíček, cukr a zalijeme vodou, jako kdybychom chtěly vařit kompot. Přivedeme k varu, když jsou jablíčka takřka měkká, přidáme do "kompotu" v trošce vody rozmíchané vanilkové pudinky a honem mícháme. Necháme projít varem a je hotovo.
Uvařenou jablečnou směs pak nandáme na hotový piškot a necháme schladnout. Ideálně do druhého dne. Servírovat můžeme s kopečkem šlehačky, ale není to nutné.
Někdy doma děláme tuto jablečnou směs a prokládáme jí dlouhými kupovanými piškoty, skládáme do dortové formy a je to též dobrota.
5ks - vejce
6-7lžíce - mouka polohrubá
5lžíce - cukr krupice
5lžíce - voda, mléko
5lžíce - olej
1/2ks - kypřící prášek 1/2 sáčku
750-1000g - jablka
2 1/2ks - vanilkový pudink v prášku
1-2ks - skořice celá, hřebíček
ks - cukr dle chuti
ks - máslo a hrubá mouka na vysypání pekáčku
3/4l - voda
příprava - 20
vaření - 40
Kategorie Dezert
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account