Játrová omáčka

Vytisknout recept
Tak trošku jiná játrová omáčka
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 500 g kuřecích jater
  • 1 větší cibule
  • 1 menší cuketa
  • 1/2 červené kapie
  • 1/2 skleničky zauzených sušených rajčat
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžíce gulášové koření
  • 1 lžíce paprika mletá uzená
  • 2 lžíce hladké špaldové mouky

Instrukce

  • Cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky a dáme do kastrolu na trošku oleje.
  • Játra odblaníme, pokrájíme na kousky. Když je cibule tak akorát, vložíme játra a orestujeme.
  • Na malé kostičky pokrájíme cuketu, kapii a vložíme k játrům spolu i se sušenými rajčaty.
  • Přidáme gulášové koření, papriku, zamícháme a následně podlijeme horkou vodou tak, aby byla asi 1-2 cm nad surovinami.
  • Přiklopíme a dusíme do změknutí.
  • Nakonec hladkou mouku rozmícháme v trošce vody, vlijeme do kastrolu a zahustíme omáčku.
  • Ochutnáme, případně dosolíme, či přidáme trošku pepře. Provaříme ještě pár minut.
  • Podáváme s rýží, ale je možné i s těstovinami, knedlíky, pečivem...jak kdo má rád.
11 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Játra máme rádi, tak mám zase inspiraci na další oběd.

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      Rádo se stalo, čas od času si na nich člověk pochutná.

  2. NelaVávrová 2 roky ago

    tak to je na mě už moc velká kombinace…to mě moc bohužel nezaujalo….

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      Jo, to je spíš klasické vaření, aby pokrm byl k jídlu a ve výsledku to moc nestálo, žádný velký experiment.

  3. Aneta Kollerová Mašková 2 roky ago

    Kuřecí játra jsme vařili zrovna minulý týden se slaninou. A k tomu rýže. I když vyloženě játrovou omáčku jsme zatím neumíchali, ačkoliv játra vaříme často.

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      Tak třeba někdy příště….já vařím hlavně tak, aby si manžel mohl vzít druhý den v krabičce do zaměstnání.

      • Aneta Kollerová Mašková 2 roky ago

        To já taky, jak pro manžela do krabičky, tak i pro sebe, nejlépe na víc dní. Akorát játra mají tendenci v mikrovlnce vybuchovat. 😀

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    S fazolemi jsem již taky dělala, k tomu nám chutnaly bramboráčky…Zajímavá kombinace chutí

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      Jo, to máš pravdu, s bramboráčky jsem už také dělala a bylo to moc dobré….

  5. Lenka Hudečková 2 roky ago

    To může být dobrá verze, ale my teď doma vůbec nemáme játra. Až bude lépe, tak koupíme a zkusíme…díky

    • Author
      Jaroslava Korpášová 2 roky ago

      U nás nebyla játrová omáčka už hodně dlouho a v posledních letech mi tyto “styl guláš” chutnají, když jsou nastaveny různou zeleninou, někdy dávám i fazole.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account