Jarní sekaná

Vytisknout recept
Zdravější verze sekané
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jitka Kratochvílová (Joudi de la Cour)

Ingredience

  • 400 g hovězího mletého masa
  • 4 vejce
  • cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 PL plnotučné hořčice
  • hrst ovesných jemně namletých vloček
  • čerstvé bylinky pažitka, koriandr, petrželka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Instrukce

  • 2 vejce si uvaříme natvrdo (8 minut vaříme).
  • Na kapce oleje osmahneme nakrájenou cibulku a česnek.
  • V míse smícháme mleté maso, osmahnutou cibulku s česnekem, pokrájené bylinky, sůl, pepř, zbylé vejce.
  • Vše důkladně promícháme a dle potřeby přidáme ovesné vločky.
  • Polovinu směsi vložíme do pekáčku, na směs položíme uvařené a oloupané vejce a překryjeme zbytkem směsi.
  • Sekanou vložíme do trouby a pečeme na 180°C cca 40 minut.
  • Podáváme například s vařenými bramborami a mrkví nebo bramborovou kaší.
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account