Jarní sekaná

Jarní sekaná

Vytisknout recept
Zdravější verze sekané
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce osoby
Uvařila Jitka Kratochvílová (Joudi de la Cour)

Ingredience

  • 400 g hovězího mletého masa
  • 4 vejce
  • cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 PL plnotučné hořčice
  • hrst ovesných jemně namletých vloček
  • čerstvé bylinky pažitka, koriandr, petrželka
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Instrukce

  • 2 vejce si uvaříme natvrdo (8 minut vaříme).
  • Na kapce oleje osmahneme nakrájenou cibulku a česnek.
  • V míse smícháme mleté maso, osmahnutou cibulku s česnekem, pokrájené bylinky, sůl, pepř, zbylé vejce.
  • Vše důkladně promícháme a dle potřeby přidáme ovesné vločky.
  • Polovinu směsi vložíme do pekáčku, na směs položíme uvařené a oloupané vejce a překryjeme zbytkem směsi.
  • Sekanou vložíme do trouby a pečeme na 180°C cca 40 minut.
  • Podáváme například s vařenými bramborami a mrkví nebo bramborovou kaší.
0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account