Jarní sekaná
Ingredience
- 400 g hovězího mletého masa
- 4 vejce
- cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 PL plnotučné hořčice
- hrst ovesných jemně namletých vloček
- čerstvé bylinky pažitka, koriandr, petrželka
- sůl
- pepř
- olivový olej
Instrukce
- 2 vejce si uvaříme natvrdo (8 minut vaříme).
- Na kapce oleje osmahneme nakrájenou cibulku a česnek.
- V míse smícháme mleté maso, osmahnutou cibulku s česnekem, pokrájené bylinky, sůl, pepř, zbylé vejce.
- Vše důkladně promícháme a dle potřeby přidáme ovesné vločky.
- Polovinu směsi vložíme do pekáčku, na směs položíme uvařené a oloupané vejce a překryjeme zbytkem směsi.
- Sekanou vložíme do trouby a pečeme na 180°C cca 40 minut.
- Podáváme například s vařenými bramborami a mrkví nebo bramborovou kaší.