Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Jarní sekaná
Vytisknout recept
Zdravější verze sekané
Kategorie
Hlavní jídlo
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
40
minutes
min
Celkový čas
50
minutes
min
Porce
4
osoby
Uvařila
Jitka Kratochvílová (Joudi de la Cour)
Ingredience
400
g
hovězího mletého masa
4
vejce
cibule
3
stroužky česneku
1
PL plnotučné hořčice
hrst ovesných jemně namletých vloček
čerstvé bylinky
pažitka, koriandr, petrželka
sůl
pepř
olivový olej
Instrukce
2 vejce si uvaříme natvrdo (8 minut vaříme).
Na kapce oleje osmahneme nakrájenou cibulku a česnek.
V míse smícháme mleté maso, osmahnutou cibulku s česnekem, pokrájené bylinky, sůl, pepř, zbylé vejce.
Vše důkladně promícháme a dle potřeby přidáme ovesné vločky.
Polovinu směsi vložíme do pekáčku, na směs položíme uvařené a oloupané vejce a překryjeme zbytkem směsi.
Sekanou vložíme do trouby a pečeme na 180°C cca 40 minut.
Podáváme například s vařenými bramborami a mrkví nebo bramborovou kaší.