Jarní salát s kuřecím masem
Ingredience
- 2 ks Kuřecí prsa
- 1 svazek Ředkvička
- 2 hrst Polníček
- 2 hrst Lístky červené řepy
- 1 ks Rohlík den starý
- 2 ks Vejce
- 200 g Bílý jogurt
- 1 stroužek Česnek
- 4 plátky Anglická slanina
- 1 lžíce Dijonská hořčice
- 1 lžíce Máslo
- 1 lžíce Olivový olej
- 1 lžíce Vinný ocet
- 4 snítka Tymián
- 2 snítky Rozmarýn
- Sůl, pepř
Instrukce
- Na dresink smíchejte jogurt, hořčici, olivový olej, vinný ocet a prolisovaný stroužek česneku. Osolte a opepřete dle chuti. V míse smíchejte pokrájené ředkvičky, proprané ředkvičkové listy, polníček a listy červené řepy. Zalijte připraveným dresinkem. Na pánvi nechte rozpustit máslo. Opečte na něm osolená a opepřená kuřecí prsa spolu s rozmarýnem a tymiánem. Vejce uvařte natvrdo, oloupejte a nakrájejte na čtvrtky. V troubě opečte plátky slaniny a na kostičky nakrájený rohlík. Dejte pozor, aby se vám krutony nespálily. Na salátovou směs naskládejte slaninové plátky, vejce, nakrájená kuřecí prsa a zasypte krutony. TIP! Kvalitních jogurtů se u nás vyrábí spousta, a tak má Klasu Jihočeský bílý jogurt Agro-la, BOHEMILK selský jogurt nebo jogurt bílý smetanový, jogurt bílý od Brazzale Moravia či Choceňský smetanový jogurt bílý. Jistotou je i Madeta, OLMA nebo Mlékárna Valašské Meziříčí.