Jarní quiche s brokolicí

Vytisknout recept
Nalaďte se na jaro krásně zeleným chuťově vyváženým quichem s brokolicí. K dokonalosti vše doladí ještě modrý sýr.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Francouzská
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour 35 minutes
Porce 6
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 280 g hladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo + mouka na poprášení
  • 140 g másla na kousky
  • ½ lžičky soli
  • 8 lžic vody

Náplň:

  • 1 cibule nebo šalotka na měsíčky
  • spařená brokolice nasekaná na menší kousky
  • 1 balení modrého sýra typu niva
  • 1 balení tvarohu
  • 100 ml smetany na vaření
  • 3 vejce

Instrukce

  • Z mouky a másla udělejte drobenku, přidejte vodu a vypracujte těsto. Dejte ho na 30 minut vychladnout do lednice.
  • Poté těsto vyválejte do tvaru kruhu, který je o něco větší než vaše koláčová forma. Těsto přeneste do formy a zatlačte tak, aby formu dokonale kopírovalo. Okraje těsta mohou formu lehce přesahovat. Dejte na chvilku do lednice.
  • Na těsto poté položte pečicí papír a zatěžkejte fazolemi. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, pečte asi 20 minut, poté sejměte papír s fazolemi a ještě asi 5 minut dopékejte. Vyndejte z trouby a nalijte připravenou náplň.

Náplň:

  • Na oleji opečte cibulku, česnek a spařenou brokolici. Tuto směs dejte do mísy, přidejte vajíčka rozšlehaná s tvarohem a smetanou, osolte, opepřete a zamíchejte. Tekutou směs vlijte do předpečeného korpusu.
  • Na směs rozdrobte nivu a trochu vmáčkněte, pokud někde vyčnívá hodně nad hladinu, ozdobte například tymiánem a vložte do trouby. Pečte při 180 °C asi 25 minut, než se náplň zpevní.
  • Před podáváním nechte koláč vychladnout.

Notes

Zdroj a foto: Babiččina volba
0 Komentářů

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account