Nalaďte se na jaro krásně zeleným chuťově vyváženým quichem s brokolicí. K dokonalosti vše doladí ještě modrý sýr.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Francouzská
Čas přípravy 45 minutesmin
Čas vaření 50 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.35 minutesmin
Porce 6
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
280ghladké mouky Babiččina volba na křehké pečivo + mouka na poprášení
140gmásla na kousky
½lžičky soli
8lžic vody
Náplň:
1cibule nebo šalotka na měsíčky
spařená brokolice nasekaná na menší kousky
1balení modrého sýra typu niva
1balení tvarohu
100mlsmetany na vaření
3vejce
Instrukce
Z mouky a másla udělejte drobenku, přidejte vodu a vypracujte těsto. Dejte ho na 30 minut vychladnout do lednice.
Poté těsto vyválejte do tvaru kruhu, který je o něco větší než vaše koláčová forma. Těsto přeneste do formy a zatlačte tak, aby formu dokonale kopírovalo. Okraje těsta mohou formu lehce přesahovat. Dejte na chvilku do lednice.
Na těsto poté položte pečicí papír a zatěžkejte fazolemi. Vložte do trouby vyhřáté na 200 °C, pečte asi 20 minut, poté sejměte papír s fazolemi a ještě asi 5 minut dopékejte. Vyndejte z trouby a nalijte připravenou náplň.
Náplň:
Na oleji opečte cibulku, česnek a spařenou brokolici. Tuto směs dejte do mísy, přidejte vajíčka rozšlehaná s tvarohem a smetanou, osolte, opepřete a zamíchejte. Tekutou směs vlijte do předpečeného korpusu.
Na směs rozdrobte nivu a trochu vmáčkněte, pokud někde vyčnívá hodně nad hladinu, ozdobte například tymiánem a vložte do trouby. Pečte při 180 °C asi 25 minut, než se náplň zpevní.