Jarní pošírovaný pstruh, pastinákové pyré, červená řepa a pohanka
Ingredience
- POŠÍROVANÝ PSTRUH
- 4 filety ze pstruha cca 130 g
- Sůl
- Pepř
- Čerstvý tymián
- 30 ml olivového oleje
- 100 ml bílého vína
- PASTINÁKOVÉ PYRÉ
- 100 g pastináku
- 200 ml sladké smetany 30%
- 50 g másla
- ČERVENÁ ŘEPA POHANKA
- 1 předvařená červená řepa
- 2 šalotky
- 250 g pohanky
- Sladká smetana 30%
- 50 g parmezánu
- NA DOKONČENÍ
- Svazek hráškových výhonků
Instrukce
- Rybu opláchneme, osušíme a vykostíme. Nakrájíme na porce, osolíme, šňůrkou stáhneme do ruličky a vložíme do pánve nebo jiné nádoby. Pokapeme olivovým olejem a zastříkneme bílým vínem. Připravujeme na páře po dobu 4 minut.
- Pastinák očistíme, orestujeme na másle do zlatova, zalijeme smetanou a vaříme doměkka. Horkou uvařenou zeleninu rozmixujeme společně s máslem dohladka na tužší pyré.
- Červenou řepu nakrájíme na kostky a orestujeme na olivovém oleji spolu se šalotkou. Přidáme pohanku, krátce orestujeme a zastříkneme bílým vínem. Podléváme vodou nebo vývarem, dokud pohanka nezměkne. Nakonec přidáme smetanu a parmezán.
- Podáváme na plytkém talíři dozdobené čerstvými hráškovými výhonky.
- Autor receptu: RESORT VALACHY — ZÁŽITKOVÁ RESTAURACE LANTERNA z Velkých Karlovic
- Foto receptu: David Peltán