Jahodové pusinky s pistáciemi

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 1 hour 20 minutes
Čas vaření 25 minutes
Uvařila JanaMachačová

Ingredience

  • 4 - 5 ks Bílek z větších vajec
  • 1/2 ks Citrón - šťáva
  • 300 g Cukr krupice
  • 500 g Jahody - rozpůlené
  • 300 g Maliny
  • 25 g Pistácie
  • 500 ml Smetana ke šlehání
  • 200 ml Řecký jogurt
  • 1 špetka Sůl
  • Semena z mučenky

Instrukce

  • Výroba ovocného přelivu. Vezmeme jahody, maliny, semínka z plodů mučenky, šťávu z půlky citronu a tři lžíce krupicového cukru a vložíme do mísy. Necháme hodinu odstát aby ovoce pustilo šťávu.
    Pak se vrhneme na těsto na pusinky. Ohnivzdornou mísu, ponoříme ji do vodní lázně, do ní přidáme špetku soli 300 g krupicového cukru a bílky. Směs vyšleháme do pěny a potom ji přendáme do robota a ušleháme z ní pevný sníh. Lžící do něj zapracujeme na drobno nakrájené pistácie.
    Vezmeme plech a vyložíme ho pečícím papírem. Na tento plech ze sněhu vytvoříme kopečky a ty posypeme zbytkem pistácií. Sušíme v předehřáté troubě na 110°C. Během sušení si připravíme šlehačku.
    Budeme potřebovat smetanu ke šlehání, kterou začneme šlehat a následně do ní pomalu zapracujeme řecký jogurt.
    Hotové pusinky rozložíme na talířky. Ke každé pusince přidáme kopeček šlehačky. Pomyslnou třešničkou na dortu bude ovocný přeliv. 
    Trošku tučná ale ovocem provoněná zdravá ňamka *heart*
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account