Jahodové pusinky s pistáciemi
Ingredience
- 4 - 5 ks Bílek z větších vajec
- 1/2 ks Citrón - šťáva
- 300 g Cukr krupice
- 500 g Jahody - rozpůlené
- 300 g Maliny
- 25 g Pistácie
- 500 ml Smetana ke šlehání
- 200 ml Řecký jogurt
- 1 špetka Sůl
- Semena z mučenky
Instrukce
- Výroba ovocného přelivu. Vezmeme jahody, maliny, semínka z plodů mučenky, šťávu z půlky citronu a tři lžíce krupicového cukru a vložíme do mísy. Necháme hodinu odstát aby ovoce pustilo šťávu.Pak se vrhneme na těsto na pusinky. Ohnivzdornou mísu, ponoříme ji do vodní lázně, do ní přidáme špetku soli 300 g krupicového cukru a bílky. Směs vyšleháme do pěny a potom ji přendáme do robota a ušleháme z ní pevný sníh. Lžící do něj zapracujeme na drobno nakrájené pistácie.Vezmeme plech a vyložíme ho pečícím papírem. Na tento plech ze sněhu vytvoříme kopečky a ty posypeme zbytkem pistácií. Sušíme v předehřáté troubě na 110°C. Během sušení si připravíme šlehačku.Budeme potřebovat smetanu ke šlehání, kterou začneme šlehat a následně do ní pomalu zapracujeme řecký jogurt.Hotové pusinky rozložíme na talířky. Ke každé pusince přidáme kopeček šlehačky. Pomyslnou třešničkou na dortu bude ovocný přeliv. Trošku tučná ale ovocem provoněná zdravá ňamka *heart*