Jahodové mini babovečky

Vytisknout recept
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 29 minutes
Uvařila janakomadová

Ingredience

  • 120 g Maslo
  • 220 g Trstinovým cukor
  • 1 ks Vanilkový cukor
  • 1 lžička Citrónová kôra
  • 1 lžíce Citrónová šťava
  • 3 dcl Mlieko
  • 450 g Polohrubá múka
  • 1 ks Prášok do pečiva
  • 300 g Jahody
  • 1 ks Smotana na šľahanie

Instrukce

  • Zmäknuté maslo vymiešame a polovicou cukru,vanilkovým cukrom,nastrúhanou cit.kôrou a žĺtkami do peny. Bielka vyšľaháme zo zvyšným cukrom a lyžicou cit.štavy na tuhý sneh,ktorý zľahka vmiešame do žĺtkovej peny. Potom striedavo primiešame preosiatu múku a kypriacim práškom a mliekom. Formičky na bábovku potrieme olejom a posypeme strúhankou. Naplníme len do dvoch tretín a vtácame polovičky jahôd. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi 30 minút. Po upečení necháme vychladnúť vo formičkách a potom vyklopíme. Ozdobíme vyslahanou šľahačkou a jahodami.   
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account