Jahodové gule s jahodovou omáčkou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 5 minutes
Porce 0
Uvařila Emília Balonová

Ingredience

  • 1 kg varených zemiakov
  • 2 ks vajcia
  • 400 g polohrubej múky
  • 30 - 40 ks jahody (na obalenie aj na omáčku)
  • 2 - 3 lžíce práškový cukor

Instrukce

  • Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme. Do misy nastrúhame na jemnom strúhadle, pridáme múku, vajce a štipcu soli a vypracujeme nelepivé cesto. Rukou odtŕháme kúsky cesta a balíme do nich jahody. Guľky ešte trochu zagúľame v rukách, aby mali pekný tvar. Varíme vo vriacej vode, kým vyplávajú na povrch.
    Zvyšné jahody dáme do mixéra, pridáme práškový cukor a rozmixujeme. Uvarené guľky podávame preliate jahodovou omáčkou.
     
    Z rovnakého cesta môžete urobiť aj makové šúľance: http://www.zenysro.cz/recepty/hlavni-jidlo/makove-su-ance

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account