Jahodové bábovičky s růžovým šlehačkovým krémem a jahodami
Ingredience
- 1 hrnek Hladká mouka
- 1 hrnek Polohrubá mouka
- 2 ks Vejce
- 1 hrnek Mléko
- 1/2 hrnek Olej
- 5 ks Jahody
- 1/2 hrnek Třtinový cukr
- 1 ks Prášek do pečiva
- 2 ks Smetana ke šlehání
- 2 ks Ztužovač šlehačky
- 1/2 lžička Červené potravinářské barvivo
Instrukce
- Na návštěvu připraveni během 30 minut. Jednoduché, rychlé a hlavně žravé pro malé i velké.Nejprve si do misky rozmačkáme jahody společně s cukrem. Poté přidáme všechny zbývající ingredience na přípravu těsta (krom šlehačky, ztužovače a barviva) a řádně promícháme. Připravíme si muffínový plech a naplníme papírovými košíčky a těsto vlijeme lžící tak, aby byly košíčky pár milimetrů pod okraj. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C 20 minut. Dáme vychladnout a připravíme si krém. Do misky si dáme šlehačku, ztužovač a barvivo. Vyšleháme do ztuhnutí. Plníme sáček a ozdobíme. Na vrch přidáme kousek jahody, či sypké zdobení.