Brambory zapečené s brynzou, smetanou a slaninkou

Vytisknout recept
Naškrábané brambory nakrájíme na kousky (kolečka nebo kostičky) a dáme vařit do poloměkka. Bryndzu se smetanou smícháme tak, aby vznikla hmota bez hrudek. Do pekáče vložíme pečicí papír a dno vysypeme bramborama, které smícháme se sádlem. Osolíme (ne příliš, protože brynza i slanina jsou slané dost), opepříme a posypeme majoránkou. Brambory potřeme směsí z brynzy a smetany a dáme péct. Pečeme asi 20 minut při teplotě 180 °C.

ks - brambory
ks - brynza
ks - smetana ke šlehání
ks - slanina
ks - majoránka
ks - sůl
ks - pepř
ks - sádlo
příprava - 20
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila LucieGajdíková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account