Jahodová sezóna je v plném proudu

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
Uvařila HankaHavlátová

Ingredience

  • 6 ks Vejce
  • 3 lžíce Celozrnná mouka
  • 3 lžíce Pšeničná mouka
  • 8 lžíce Cukr moučka
  • 1/2 lžička Jedlá soda
  • 500 g Tvaroh polotučný
  • 500 g Jahod

Instrukce

  • Nastal čas jahod. A proto přikládám tento jednoduchý recept.
    Pokud nemáte jahody na zahradě, doporučuji samosběr. Jeden je i u nás v Lysé nad Labem.
     
    A teď ten recept.
    Vajíčka spolu s 6 lžícemi cukru dám do mixéru a vyšlehám. Pak přidám celozrnnou a hladkou mouku, společně s jedlou sodou. Vše zamíchám a dám na plech s pečícím papírem. Peču v předehřáté troubě na 160°C asi půl hodiny.
    Počkám, až upečený korpus vychladne, a pak na něj namažu tvarohovou hmotu. Tu připravím tak, že tvaroh smíchám s 2 lžícemi moučkového cukru. Na tvarohovou hmotu dám jahody a mám hotovo.
     
    Pozor. Je to velmi jedlé.
     
    Další recepty mám na facebooku nebo na svých stránkách.
     
     
    Přeji dobrou chuť.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account