Jahelník - bezlepková pochoutka

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila AntonínMikeška

Ingredience

  • 250 g Jáhly
  • 3 ks Vejce
  • 80 g Máslo
  • 1 lžíce Třtinový cukr
  • 3 lžíce Smetana
  • 1 špetka Sůl
  • Sušené švestky

Instrukce

  • Jáhly spaříme vařící vodou a dáme do hrnce v poměru 1:2 s vodou, přidáme špetku soli a pomalu vaříme do měkka.
    Do uvařených jáhel přidáme máslo a necháme vychladnout.
    Vyšleháme žloutky s cukrem a smetanou a z bílků tuhý sníh.
    Švestky nakrájíme na kousky.
    Do vychladlých jáhel vmícháme žloutky s cukrem, švestky a opatrně i sníh.
    Pekáček vymažeme máslem, vlijeme směs a pečeme na 175° C asi 30 minut.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account