Jablkovo-ořechová buchta
Ingredience
- 1 hrnek špaldové mouky celozrnné
- 1 hrnek kukuřičné mouky
- 1 lžička skořice
- 2 lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 1/3 hrnečku hnědého cukru
- 2 větší jablka nastrouhaná
- 1/2 hrnečku ořechů namlít
- 1/2 hrnku slunečnicového oleje
- 3 vejce
Instrukce
- Suché suroviny smícháme v míse.
- Z bílků si pomocí špetky soli uděláme sníh.
- Žloutky přidáme do suché směsi, také olej a ořechy.
- Lehce vmícháme jablka a nakonec i sníh.
- Pečeme v předehřáté troubě na plechu s pečícím papírem.
- Já peču na 160 - 170°C cca 30 - 35 minut.
- Buchtu vyzkoušíme pomocí špejle.
- Měla jsem tu otevřenou zakysanku, tak jsem si ji dala nahoru.
- Ozdobíme snítky máty /já použila rýmovník/.
- Dobrou chuť!!!
Nikdy jsem nevěděla co doma s rymovnikem. Tak děkuji za inspiraci.
dělám taky rýmovníkový sirup…
Ano ten právě jediný znám.
aha, ještě jsem jednou četla, že když je člověk nastydlý, má si utrhnout pár lístků rýmovníku, dát je do misky s vodou a nechat v té místnosti, kde marodíte, na topení, že to uvolňuje nějaké ty zdravé silice 🙂
Moc dobrá, vláčná buchta. Také jí dělám ráda na plech.
jj, právě, že je vláčná…mňam…
rychlé, jednoduché a dobré….dělávám jako bábovku, chutná nám
A mně se nikdy nechce vymazávat a vysypávat formu na bábovku, a pak ji mýt, tak vždy sáhnu po jiné formě…, a je to jedno, chutná to stejně 🙂
No, hned bychom se s manželem zastavili na návštěvu. 😀 😀 😀