Jablíčkový čaj s šípkem

Vytisknout recept
Když okrajuji jablíčka třeba do štůdlu, vzniká hodně odpadu hlavně ze slupek a ohryzků. Když je dáte do hrne a zalijete litrem vody, případně přidáte šípek, dostanete velmi lahodný čaj. Já nechám stát na sporáku a udržuji těsně před varem, aby se nezničily vitamíny. Zahřívat nechám klidně hodinu. Jde udělat i druhý výluh, ale to přidám třeba pár kuliček rakytníku, nebo pár listů rýmovníku. 
Nevěřila bych, jak čaj z okrojků jablka, které jsme dříve vyhazovali, může být lahodný.
1 - hrst - šípek
2-3 - ks - jablka
1 - l - voda
Kategorie Nápoje
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 0
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account