Hummus zdravá pomazánka z cizrny

Vytisknout recept
Cizrnu propláchneme a necháme okapat. Poté dáme do mixéru a společně s česnekem rozmixujeme. Přidáme tahini pastu (pasta ze sezamových semínek) a dobrý olivový olej. Podle chuti dosolíme, přidáme citronovou šťávu a vše rozmixujeme do hladké pasty. Do hummusu můžete přidat čerstvý koriandr nebo třeba sušená rajčata či pečenou řepu (tak získáte krásně růžovou pastu).
Pokud by pasta byla příliš tuhá, stačí naředit trochou smetany či kokosového mléka. Hummus podávejte s krekry, pečivem a pokrájenou zeleninou, kdo chce může hummus posypat uzenou paprikou nebo chilli.  

Foto: Pinterest, Unsplash, Ingimage
 

1ks - cizrna v plechovce
1dcl - olivový olej
2lžíce - tahini pasta
1hrst - čerstvý koriandr (nemusí být)
1ks - česnek stroužek
1lžička - sůl
1ks - šťáva z citronu
příprava - 0
vaření - 15
Kategorie Chuťovka
Porce 0
Uvařila KristinaGrey

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account