
Loštická česnečka
Ingredience
- 3 cibule
- 3 větší brambory
- 1 palička česneku
- 300 g Olomouckých tvarůžků
- 150 g slaniny
- sůl pepř
- majoránka
- 1,5 l vody
Instrukce
- Na kostičky nakrájenou slaninu opečeme v hrnci dozlatova, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a společně ji orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme na kostičky pokrájené brambory, kmín, sůl a vaříme doměkka. Poté polévku ochutíme pepřem, sušenou majoránkou a prolisovaným česnekem. Hotovou polévku rozdělíme do žáruvzdorných misek, do každé vložíme nakrájené kousky tvarůžků a v předehřáté troubě krátce zapečeme při vyšší teplotě, aby se sýr rozvoněl a částečně roztavil. Podáváme s čerstvým pečivem.











