Loštická česnečka

Vytisknout recept
Dopřejte si polévku, která je plná chutí a spojuje sílu česneku s nutričními benefity jedinečných tvarůžků. Do sychravých podzimních dnů se dokonale hodí.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 0 Individuální
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 3 cibule
  • 3 větší brambory
  • 1 palička česneku
  • 300 g Olomouckých tvarůžků
  • 150 g slaniny
  • sůl pepř
  • majoránka
  • 1,5 l vody

Instrukce

  • Na kostičky nakrájenou slaninu opečeme v hrnci dozlatova, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a společně ji orestujeme. Zalijeme vodou, přidáme na kostičky pokrájené brambory, kmín, sůl a vaříme doměkka. Poté polévku ochutíme pepřem, sušenou majoránkou a prolisovaným česnekem. Hotovou polévku rozdělíme do žáruvzdorných misek, do každé vložíme nakrájené kousky tvarůžků a v předehřáté troubě krátce zapečeme při vyšší teplotě, aby se sýr rozvoněl a částečně roztavil. Podáváme s čerstvým pečivem.

Notes

Zdroj a foto: A.W. spol. s r.o./Olomoucké tvarůžky

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account