Cizrnu propláchneme a necháme okapat. Poté dáme do mixéru a společně s česnekem rozmixujeme. Přidáme tahini pastu (pasta ze sezamových semínek) a dobrý olivový olej. Podle chuti dosolíme, přidáme citronovou šťávu a vše rozmixujeme do hladké pasty. Do hummusu můžete přidat čerstvý koriandr nebo třeba sušená rajčata či pečenou řepu (tak získáte krásně růžovou pastu).

Pokud by pasta byla příliš tuhá, stačí naředit trochou smetany či kokosového mléka. Hummus podávejte s krekry, pečivem a pokrájenou zeleninou, kdo chce může hummus posypat uzenou paprikou nebo chilli.
Foto: Pinterest, Unsplash, Ingimage
1ks - cizrna v plechovce1dcl - olivový olej2lžíce - tahini pasta1hrst - čerstvý koriandr (nemusí být)1ks - česnek stroužek1lžička - sůl 1ks - šťáva z citronupříprava - 0vaření - 15