Hráškový krém se slaninou

Vytisknout recept
  1. V hrnci na rozpuštěném másle orestujte nakrájenou šalotku a pórek.
  2. Vsypejte hrášek, osolte, opepřete a přidejte špetku muškátového oříšku.
  3. Zalijte vývarem a přiveďte k varu.
  4. Až bude hrášek měkký, stáhněte plamen, přilijte mléko a smetanu. Následně rozmixujte v hladký krém.
  5. Polévku můžete přecedit a propasírovat přes jemný cedník.
  6. Dozdobte opečenou slaninou na plátky nebo na kostičky a lžící zakysané smetany.
 
TIP! Smetanu jsme zvolili od Moravia Lacto, ale neprohloupíte ani s tou od Bohemilk. Obě totiž mají značku kvality Klasa.

500ml - zeleninový vývar
2ks - šalotka
1ks - bílá část pórku
500g - mražený hrášek
100ml - mléko
250ml - smetana ke šlehání
2lžíce - máslo
6ks - plátky slaniny
ks - zakysaná smetana k podávání
ks - sůl, pepř
ks - muškátový oříšek
příprava - 20
vaření - 20
Kategorie Polévka
Porce 0
Uvařila PetraVomelová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account