Hrášková polévka s klobásou

Vytisknout recept
Zbyla nám jedna porce zeleného hrachu, tak jsme se rozhodli udělat z toho polévku.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 2 porce
Uvařila Lenka Hudečková

Ingredience

  • Zbytek vařeného hrachu
  • studený vývar nebo voda
  • česnek podle chuti
  • majoránka dobromysl /oregano/
  • sůl pepř
  • kousek masové klobásy

Instrukce

  • Zbytek vařeného hrachu jsem rozředila asi půl litrem studené vody a promíchala.
  • Dala jsem vařit, osolila, opepřila, přidala česnek
  • majoránku a oregáno
  • Potom ještě asi lžičku sušeného polévkového koření zde z Dárkovny.
  • Na pánvi jsem vysmažila kousek kvalitní klobásy (90% masa) bez lepku.
  • Tu jsem vmíchala a polévka byla hotová.
  • Lze podívat s krutony nebo s kuličkami. Nám stačila, jak byla.
2 Komentářů
  1. 5 stars
    Také dělám ráda hráškovou polévku s párky.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account