Hrášková polévka s klobásou
Vytisknout recept
Zbyla nám jedna porce zeleného hrachu, tak jsme se rozhodli udělat z toho polévku.
Kategorie Polévka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes min
Čas vaření 10 minutes min
Celkový čas 15 minutes min
Porce 2 porce
Uvařila Lenka Hudečková
- Zbytek vařeného hrachu
- studený vývar nebo voda
- česnek podle chuti
- majoránka dobromysl /oregano/
- sůl pepř
- kousek masové klobásy
Zbytek vařeného hrachu jsem rozředila asi půl litrem studené vody a promíchala.
Dala jsem vařit, osolila, opepřila, přidala česnek
majoránku a oregáno
Potom ještě asi lžičku sušeného polévkového koření zde z Dárkovny.
Na pánvi jsem vysmažila kousek kvalitní klobásy (90% masa) bez lepku.
Tu jsem vmíchala a polévka byla hotová.
Lze podívat s krutony nebo s kuličkami. Nám stačila, jak byla.