Hovězí wok s PHO vývarem, křupavou zeleninou, arašídy, sezamem a udon nudlemi
Ingredience
- 600 ml PHO vývar od Cibule Bistro
- 400 g hovězí svíčková
- 50 g sezamový olej
- 20 g koriandr
- 8 g seznam bílý pražený
- 12 g česnek
- 30 g mrkev
- 12 g feferonka červená dlouhá
- 40 g sójové klíčky
- 120 g brokolice
- 1 ks Pak choi
- 40 g cukrový hrášek
- 10 g zázvoru
- 40 g jarní cibulka
- 10 g Shiitake houby sušené
- Na omáčku:
- 60 g Shimeji
- 40 g Kikkoman omáčka
- 20 g rybí omáčka
- 80 g ústřicová omáčka
- 50 g chilli omáčka sladká
- 800 g Udon nudle
- Suroviny na servis:
- Arašídy čerstvý koriandr, smažená cibulka, limetka
Instrukce
- Houby zalijeme PHO vývarem od Cibule Bistro a necháme 60 minut nabobtnat. Poté je 30 minut vaříme, necháme vychladnout a následně je nakrájíme.
- Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájíme na nudličky, cca 0,5 cm tlusté, promícháme s ½ množství sezamového oleje.
- Zprudka opečeme na rozpálené pánvi, aby se nám maso krásně zatáhlo, ale zůstalo syrové.
- Opečené maso vyjmeme, na pánev přilijeme olej a necháme opět rozehřát.
- Postupně do pánve přidáváme nakrájenou mrkev, růžičky brokolice, zázvor, česnek na plátky, feferonku, shimeji, sójové klíčky, nakrájený pak choi, cukrový hrášek a chilli.
- Vše zprudka orestujeme.
- Orestovanou zeleninu vyjmeme.
- Do pánve přilijeme PHO vývar od Cibule Bistro, sójovou, chilli, rybí a ústřicovou omáčkou. Přivedeme k varu a lehce svaříme.
- Přidáme nudle, které ve vývaru uvaříme.
- K nudlím vrátíme orestované nudličky svíčkové, zeleninu, sekaný koriandr, shiitake, jarní cibulku a sezam.
- Krátce prohřejeme, aby maso zůstalo nepropečené.
- Hotové nudle doplníme o drcené arašídy, smaženou cibulku, čerstvý koriandr a limetku a můžeme podívat.