Hovězí wok s PHO vývarem, křupavou zeleninou, arašídy, sezamem a udon nudlemi  

Vytisknout recept
Máte rádi vietnamskou kuchyni? Nemusíte za ní chodit daleko, tuto specialitku s vývarem Pho si můžete dopřát v pohodlí domova a díky hotovému poctivému vývaru vám to ani nebude trvat příliš dlouho.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Asijská
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 hour 40 minutes
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 600 ml PHO vývar od Cibule Bistro
  • 400 g hovězí svíčková
  • 50 g sezamový olej
  • 20 g koriandr
  • 8 g seznam bílý pražený
  • 12 g česnek
  • 30 g mrkev
  • 12 g feferonka červená dlouhá
  • 40 g sójové klíčky
  • 120 g brokolice
  • 1 ks Pak choi
  • 40 g cukrový hrášek
  • 10 g zázvoru
  • 40 g jarní cibulka
  • 10 g Shiitake houby sušené
  • Na omáčku:
  • 60 g Shimeji
  • 40 g Kikkoman omáčka
  • 20 g rybí omáčka
  • 80 g ústřicová omáčka
  • 50 g chilli omáčka sladká
  • 800 g Udon nudle
  • Suroviny na servis:
  • Arašídy čerstvý koriandr, smažená cibulka, limetka

Instrukce

  • Houby zalijeme PHO vývarem od Cibule Bistro a necháme 60 minut nabobtnat. Poté je 30 minut vaříme, necháme vychladnout a následně je nakrájíme.  
  • Očištěnou hovězí svíčkovou nakrájíme na nudličky, cca 0,5 cm tlusté, promícháme s ½ množství sezamového oleje.  
  • Zprudka opečeme na rozpálené pánvi, aby se nám maso krásně zatáhlo, ale zůstalo syrové.  
  • Opečené maso vyjmeme, na pánev přilijeme olej a necháme opět rozehřát.  
  • Postupně do pánve přidáváme nakrájenou mrkev, růžičky brokolice, zázvor, česnek na plátky, feferonku, shimeji, sójové klíčky, nakrájený pak choi, cukrový hrášek a chilli.  
  • Vše zprudka orestujeme.  
  • Orestovanou zeleninu vyjmeme.  
  • Do pánve přilijeme PHO vývar od Cibule Bistro, sójovou, chilli, rybí a ústřicovou omáčkou. Přivedeme k varu a lehce svaříme.  
  • Přidáme nudle, které ve vývaru uvaříme.  
  • K nudlím vrátíme orestované nudličky svíčkové, zeleninu, sekaný koriandr, shiitake, jarní cibulku a sezam.  
  • Krátce prohřejeme, aby maso zůstalo nepropečené.  
  • Hotové nudle doplníme o drcené arašídy, smaženou cibulku, čerstvý koriandr a limetku a můžeme podívat.  

Notes

Tip šéfkuchaře Filipa Sajlera: Můžeme použít i jiný typ nudlí, například pšeničné nebo rýžové. Kromě hovězí svíčkové se hodí na tento typ receptu i krevety, kuře nebo tofu. 
Zdroj a foto: Cibule Bistro
0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account