Hovězí gulášek plný překvapení
Ingredience
- 500 g Hovězí na guláš
- 3 ks Cuketa mladá
- 2 ks Paprika
- 1 ks Houby
- 4 ks Sušená rajčata
- 1 ks Cibule
- 1 lžíce Jíška
- Sůl
- Pepř celý
- Bobkový list
- Nové koření
- Sladká paprika
Instrukce
- Hudlenka testovala se ŽENAMI sušená rajčata. Netradičně je vyzkoušela v hovězím gulášku, který díky nim získal zase novou chuť.Milé čtenářky, po super nákupu v jednom obchodě, kde jsem si koupila nejen hovězí maso na guláš, ale i mladé (malé) cuketky, papriky a další ingredience, jsem se dneska rozhodla vyzkoušet si zase nějaký nový recept.Nejprve jsem si vše očistila a nakrájela, cibulku nadrobno, maso na kostičky, cukety jsem pořádně omyla a uřízla kraje, jinak jsem je nechala i se slupkou a nakrájela na kostičky. Malinko posolila.Papriku na proužky, houby jsem dávala sušené, takže jsem je namočila. Sušená rajčátka, která jsem si vytestovala zde na ženách.sro, jsem nakrájela na kousky a rozdělila na dvě části.Cibulku zpěníme na oleji, přidáme maso, pořádně zamícháme, necháme zatáhnout. Pak osolíme, přidáme sladkou papriku (nebo gulášovou), cukety na kostičky, které ale v cedníku opláchneme od soli, potom papriky.Stále mícháme a případně podléváme, i když cukety asi pustií trochu šťávy. Z koření přidáme nové koření, celý pepř a pár bobkových listů. Když se vše pěkně propojí, přidáme kousky sušených rajčat a zalijeme vodou. Necháme 30 minut dusit (v papiňáku). Když je maso měkké, přidáme ještě zbylá sušená rajčátka, která celkově pokrm dochutí. Úplně malinko jsem zahustila jíškou. Podávala jsem s rýží, ale jako příloha jde možná vše, co vás napadne. Dobrou chuť přeje Hudlenka