Houstičky se slaninou
Ingredience
- 500 g Hladká mouka
- 1 ks Droždí Droždí
- 250 ml Voda
- 1 lžička Cukr krupice
- 1 lžička Sůl
- 6 lžíce Olej
- Kmín
- Vejce na potření
- Slanina
- Sýr
- Cibule
Instrukce
- Ze všech přísad zaděláme těsto a necháme vykynout. Já jsem kdysi dostala domácí pekárnu, z čehož jsem teda nebyla moc odvařená, protože je to pro mě jak já říkám "další krám do kuchyně", ale když už ji teda mám, tak co se kynutí týče, nechávám všechno na ní :). Přísady nahážu dovnitř (napřed tekuté, pak mouku, do jednoho rohu sůl, do druhého cukr a navrch droždí) zapnu program 13, což je hnětení a za hoďku a půl je připravené krásně nakynuté těsto.Mezitím si nachystám slaninu, cibuli nakrájenou na měsíčky a tvrdý sýr.Když těsto dokyne, rozdělím si bochánek na 16 dílů a tvaruji kuličky, které vyskládám na plech. Trochu je připlácnu, potřu vajíčkem a naskládám na ně slaninu, cibuli a sýr (čím víc slaniny, tím líp, housky pak nejsou suché). Nechám ještě chvíli vykynout na plechu a peču cca 20 minut na 200 stupňů Celsia (mírně dorůžova).A jelikož jsou nejlepší ještě teplé, tak než umyju nádobí, můžu rovnou stavět na kafe. Čaj s griotkou je k tomu teď v zimě taky dobrý :). P.S: Trošku jsem inovovala a přidala do těsta tři lžíce mletých škvarků. LUXUS!!!! Jsou krásně vláčné a .... prostě nebe v hubě to je [x] [x] [x]