Houbová omáčka (Houby na paprice)

Vytisknout recept
Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a dáme do širšího kastrolu s troškou oleje orestovat. Po chvíli přidáme očištěné a omyté houby, mícháme. Osolíme, nasypeme mletou papriku a zalijeme ideálně horkou vodou (cca 1 - 1,5 l). Provaříme.
Následně si nalijeme smetanu do hrnku, přidáme mouku a trošku vody, promixujeme či promícháme metličkou a následně vlijeme do základu omáčky. Za stálého míchání vaříme ještě zhruba 15 minut a je hotovo.
Jako příloha se hodí vařené brambory, těstoviny i rýže, kterou my doma máme asi nejraději.

600-800g - čerstvé očištěné a pokrájené houby
1ks - cibule velká
ks - olej trošku pod cibuli
1ks - koření mletá paprika - sáček malý
ks - sůl - dle chuti
3-5lžíce - hladká mouka (obyčejná či špaldová)
1ks - smetana ke šlehání 200g - 250g (kelímek, krabička)
ks - rýže, těstoviny či brambory jako příloha
příprava - 15
vaření - 40
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account