Pečené plněné papriky kuskusem a houbami. Klasika tentokrát jinak.

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 40 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 6 ks Bílé papriky
  • 3/4 hrnek Kuskus
  • 1 ks Cibule
  • 2 hrst Houby (sušené, čerstvé)
  • 3 lžíce Olej (olivový, kokosový) + 2 PL na zakápnutí před pečením
  • 1 hrst Mladé listy kopřiv
  • 1 lžíce Sůl
  • 1 lžička Mletý kmín
  • 1 špetka Pepř
  • 1 lžíce Chia semínka

Instrukce

  • Vyzkoušejte klasiku tak trochu jinak. Naplňte papriky rychlou směsí kuskusu, hub a kopřiv. Svěží, jarní, lehký a hlavně nenáročný recept na zdravý oběd. Pokrm je bohatý na důležité mastné kyseliny a vitamíny. 
    Kuskus si připravte dle návodu na obalu. 
    Chia semínka dejte nabobtnat. Smíchejte je se 3 PL studené vody a nechte 10 minut odstát.
    Pokud použijete sušené houby, tak je namočte na 10 minut do teplé vody, aby změkly.
    Kopřivy spařte vařící vodou a ihned prolijte studenou, aby si zachovaly svěží a jasnou zelenou barvičku. Pak je překrájejte na menší kousky.
    Z paprik ořízněte stopku a vydlebejte. Vypláchněte je pod proudem vody a osušte.
    Předehřejte si troubu na 180 °C.
    V hlubší pánvičce rozehřejte olej a na něm zpěňte nakrájenou cibuli. Restujte dozlatova. Přisypte houby (namočené slijte), kopřivy a orestujte krátce s cibulí. Nakonec přidejte hotový kuskus a důkladně promíchejte. Osolte, opepřete a okmínujte dle chuti. Přidejte Chia gel a vmíchejte do směsi. Takto upravenou hmotou naplňte papriky.
    Takto připravené papriky vložte do pekáčku, zakápněte olejem a vložte do trouby na 35-40 minut. Když se jim povrch zbarví do zlatavé barvy, vyndejte a servírujte. 
    Jednoduchý, rychlý a nenáročný pokrm máte hotový.
    Podávat můžete se zeleninovým salátem, ale i s bramborovým nebo dýňovým pyré.
    Dobrou chuť.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account