Halušky

Vytisknout recept
 
  1. Brambory nastrouháme, přidáme mouku a sůl, vejce a vypracujeme těsto. 
  2. Uvařené uzené nakrájíme na kostičky a přidáme anglickou slaninu, osmahneme nakrajenou cibuly, necháme spěnit a přidáme uzené a anglickou slaninu. Podusíme asi 15 min. 
  3. Do vroucí osolené vody přes struhadlo s velkým otvorem házíme těsto. ( někdy dělám halušky malou lžičkou a rychle házím do vody ) . Když halušky vyplavou jsou hotové. Necháme okapat a přidáme uzené a zelí.

700g - brambory
250g - hrubá mouka
1ks - cibule
200g - uzený
10dkg - anglická slanina
1ks - zelí
1lžička - mletý pepř
1lžička - sůl
1ks - vejce
příprava - 20
vaření - 15
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Barbora Janoušková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account