Gulášovka s hlívou ústřičnou – sytá polévka nebo jako guláš

Vytisknout recept
Kategorie Polévka
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Porce 0
Uvařila KristinaGrey

Ingredience

  • 1 balení Hlíva ústřičná
  • 200 g Mletého vepřového masa
  • 1 - 2 ks Brambory
  • 4 lžíce Rajský protlak
  • 1 ks Bujon
  • 1 ks Malá cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 lžíce Majoránka nebo oregano
  • 2 lžíce Ghí nebo máslo s olejem
  • Sůl, pepř, mletý kmín

Instrukce

  • Začneme tím, že si na rozpáleném tuku osmažíme cibulku dosklovata, přidáme rozdrcený (paličkou) česnek, na nudličky pokrájenou hlívu a poté mleté maso. Mícháme dokud se kousky masa nerozpadnou na malé hrudky, přidáme půlku koření a rajčatový protlak. Krátce zarestujeme a podlijeme asi půl litrem až litrem bujonu (podle toho kolik chcete polévky a jakou požadujete hustotu). Já mám tenhle recept skoro radši jako guláš, než polévku – pěkně nahusto. 
    Necháme vařit na mírném ohni asi 20 minut a poté přihodíme oloupaný a očištěný brambor na kostičky a dokořeníme dle potřeby. Vaříme dalších 15-20 minut dokud nejsou brambory měkké. 
    Podáváme s pečivem, ale šla by i rýže, pokud máte hustší verzi.
    Dobrou chuť *wine*

©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account