
Gulášovka s hlívou ústřičnou – sytá polévka nebo jako guláš
Ingredience
- 1 balení Hlíva ústřičná
- 200 g Mletého vepřového masa
- 1 - 2 ks Brambory
- 4 lžíce Rajský protlak
- 1 ks Bujon
- 1 ks Malá cibule
- 2 stroužek Česnek
- 1 lžíce Majoránka nebo oregano
- 2 lžíce Ghí nebo máslo s olejem
- Sůl, pepř, mletý kmín
Instrukce
- Začneme tím, že si na rozpáleném tuku osmažíme cibulku dosklovata, přidáme rozdrcený (paličkou) česnek, na nudličky pokrájenou hlívu a poté mleté maso. Mícháme dokud se kousky masa nerozpadnou na malé hrudky, přidáme půlku koření a rajčatový protlak. Krátce zarestujeme a podlijeme asi půl litrem až litrem bujonu (podle toho kolik chcete polévky a jakou požadujete hustotu). Já mám tenhle recept skoro radši jako guláš, než polévku – pěkně nahusto. Necháme vařit na mírném ohni asi 20 minut a poté přihodíme oloupaný a očištěný brambor na kostičky a dokořeníme dle potřeby. Vaříme dalších 15-20 minut dokud nejsou brambory měkké. Podáváme s pečivem, ale šla by i rýže, pokud máte hustší verzi.Dobrou chuť *wine*











