Gratinovaný fenykl
Ingredience
- 3 bulvy fenyklu
- 1 lžička sezamového semínka
- 1 lžička slunečnicového semínka
- trochu mandlí
- 2 lžičky lahůdkového droždí
- olej
- pepř
- sůl
- pažitka
- olivový olej
Instrukce
- Do sekáčku vložíme mandle, sezamová semínka, lahůdkové droždí, sůl a slunečnicové semínko. Rozsekáme a dáme stranou.
- V hrnci přivedeme vodu k varu a pak do ní vložíme nakrájený fenykl. Blanšírujeme 4 minuty.
- Na pekáč nalijeme trochu oleje a přidáme fenykl, osolíme a opepříme.
- Pečeme v troubě na 190°C a když se na povrchu začne tvořit krustička, posypeme fenykl rozmixovanými semínky.
- Na talíři ještě pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekanou pažitkou.
Může to být dobré. Jednou jsem kdysi fenykl dělala.
to jsem ještě neměla, ale jistě by mi fenykl takto chutnal 🙂
Já se taky bála, ale dost ho dávají do jídla i v restauracích, tam také mužete ochutnat, ale samostatný moc nebývá.
Tak to bych docela ráda ochutnala, fenykl znám jen jako koření a z něho vařený čaj miminkům proti bolestí bříška.
stavte se, ochutnáte 😀