
Gratinovaný fenykl
Ingredience
- 3 bulvy fenyklu
- 1 lžička sezamového semínka
- 1 lžička slunečnicového semínka
- trochu mandlí
- 2 lžičky lahůdkového droždí
- olej
- pepř
- sůl
- pažitka
- olivový olej
Instrukce
- Do sekáčku vložíme mandle, sezamová semínka, lahůdkové droždí, sůl a slunečnicové semínko. Rozsekáme a dáme stranou.
- V hrnci přivedeme vodu k varu a pak do ní vložíme nakrájený fenykl. Blanšírujeme 4 minuty.
- Na pekáč nalijeme trochu oleje a přidáme fenykl, osolíme a opepříme.
- Pečeme v troubě na 190°C a když se na povrchu začne tvořit krustička, posypeme fenykl rozmixovanými semínky.
- Na talíři ještě pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekanou pažitkou.
Může to být dobré. Jednou jsem kdysi fenykl dělala.
to jsem ještě neměla, ale jistě by mi fenykl takto chutnal
Já se taky bála, ale dost ho dávají do jídla i v restauracích, tam také mužete ochutnat, ale samostatný moc nebývá.
Tak to bych docela ráda ochutnala, fenykl znám jen jako koření a z něho vařený čaj miminkům proti bolestí bříška.
stavte se, ochutnáte