Vytisknout recept
Syrový fenykl do salátů je vynikající, ale skvělý je i tepelně upravený. Vynikne tak jeho jemná chuť a vůně.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes min
Čas vaření 5 minutes min
Celkový čas 15 minutes min
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová
- 3 bulvy fenyklu
- 1 lžička sezamového semínka
- 1 lžička slunečnicového semínka
- trochu mandlí
- 2 lžičky lahůdkového droždí
- olej
- pepř
- sůl
- pažitka
- olivový olej
Do sekáčku vložíme mandle, sezamová semínka, lahůdkové droždí, sůl a slunečnicové semínko. Rozsekáme a dáme stranou.
V hrnci přivedeme vodu k varu a pak do ní vložíme nakrájený fenykl. Blanšírujeme 4 minuty.
Na pekáč nalijeme trochu oleje a přidáme fenykl, osolíme a opepříme.
Pečeme v troubě na 190°C a když se na povrchu začne tvořit krustička, posypeme fenykl rozmixovanými semínky.
Na talíři ještě pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekanou pažitkou.