Piškóta aneb jablečno-piškotový dort s čokoládou

Vytisknout recept
Tak milé ženy,
dnes se s vámi podělím o jednoduchý recept mojí babičky, která nám tento dort dělala pokaždé, když jsme k ní přijeli na prázdniny. Je to lehký a chutný dortík, nad kterým si pochutnáte zejména v teplých dnech. Doporučuji ho udělat na večer, aby mohly piškoty přes noc v lednici změknout a na druhý den ráno dát čokoládovou polevu. A pak už jen vydržet, než čokoláda ztuhne a mlsání může začít! 😀
Vezmeme si hrnec, oloupeme a vypeckujeme jablka a nastrouháme je na tenké nudličky. Přidáme 4 lžíce cukru (může být krystal i jemný) a 70ml vody. Dáme vařit a mícháme než se cukr rozpustí. Po té smícháme škrob v 200ml vody, až vám to bude připomínat mléko a vlijeme k jablkům. Mícháme, než směs začne tuhnout a bude pěkně držet pohromadě. Až se začnou objevovat bublinky, je to znamení, že je hotovo. 
Připravíme si dortovou formu a dno vyskládáme piškoty (piškoty plochou stranou dolu, další vrstvy plochou stranou nahoru). Vezmeme jablečnou náplň a uděláme první vrstvu. Následně plníme tak, abychom měli tři vrstvy jablečné náplně a zakončíme piškoty. Dáme přes noc do lednice.
Ráno dort vyndáme z formy a připravíme polevu. Vezměte si pánev a do ní kousky čokolády, máslo a mléko. Až bude hotovo, nalijte polevu na dort a rozetřete. Nechte ještě čokoládu ztuhnout v lednici a piškóta je na světě. 
Přeji dobrou chuť. 🙂
10ks - Jablka
2 baleníks - Piškoty
4lžíce - Cukr krystal
50g - Jemný bramborový škrob
270ml - Voda
1ks - Čokoláda na vaření
2-3lžička - Máslo
4-5lžíce - Mléko
příprava - 20
vaření - 20
Kategorie Dezert
Uvařila KristínaKubáňová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account