Gratinované brambory s tymiánem a parmazánem

Vytisknout recept
Pokud věnujete bramborám lehkou péči, můžete z nich vytvořit naprosto skvělý pokrm, kterým potěšíte celou rodinu.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • brambory 1 kg
  • smetana 500 ml
  • česnek 3 stroužky
  • tymián 1 snítka
  • parmazán 80 g
  • máslo 20 g
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř čerstvě namletý

Instrukce

  • Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky a smíchejte je se smetanou, prolisovaným česnekem, najemno nasekaným tymiánem, parmazánem, solí, pepřem a přidejte špetku muškátového oříšku.
  • Do předem vymazaného pekáčku přendejte brambory a pečte v troubě na 165 °C zhruba 50 minut, dokud nebudou měkké.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Dobrota, někdy vyzkouším.

  2. KláraOdehnalová 2 roky ago

    Skvělý a jednoduchý recept, určitě s přítelem vyzkoušíme. 🙂

  3. Dobrůtka, čas od času také dělávám.

  4. Lenka Hudečková 2 roky ago

    krásné, mám ráda gratinované brambory

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account