Go Back
+ osoby

Gratinované brambory s tymiánem a parmazánem

Vytisknout recept
Pokud věnujete bramborám lehkou péči, můžete z nich vytvořit naprosto skvělý pokrm, kterým potěšíte celou rodinu.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • brambory 1 kg
  • smetana 500 ml
  • česnek 3 stroužky
  • tymián 1 snítka
  • parmazán 80 g
  • máslo 20 g
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř čerstvě namletý

Instrukce

  • Oloupané brambory nakrájejte na tenké plátky a smíchejte je se smetanou, prolisovaným česnekem, najemno nasekaným tymiánem, parmazánem, solí, pepřem a přidejte špetku muškátového oříšku.
  • Do předem vymazaného pekáčku přendejte brambory a pečte v troubě na 165 °C zhruba 50 minut, dokud nebudou měkké.