Slepice na smetaně

Vytisknout recept

V sobotu jsem uvařila slepici, část vývaru jsem si nechala i na omáčku, také obrané maso jsem si dala stranou. 

Do kastrolu jsem dala olej, na to na jemno nakrájenou cibuli, a míchala jsem, aby se cibule nespálila. 

Pak jsem přidala jeden protlak (asi 140 g) a promíchala, nadále kousky masa a vše jsem zasypala červenou paprikou. Za chvilku jsme již přilila vývar, aby se mi základ omáčky nezačal připalovat.

Vše jsem nechala provařit, aby se propojily chutě.  Poté jsem přidala na zahuštění hladkou špaldovou mouku, rozmíchanou v troše studené vody, a toto opět vařila asi 10 minut, aby nebyla cítit chuť mouky.

A na závěr jsem přidala šlehačku na zjemnění.

Podávala jsem s celozrnnými těstovinami.

 

Hotovo, dobrou chuť přeje Hudlenka

 
 
1ks - uvařené maso ze slepice (kuřete)
1ks - cibulka malá
1ks - rajský protlak
1,5l - vývar ze slepice
2lžíce - olej
1 lžíce - červená paprika sypaná
200 ml - smetana
2lžíce - hladká mouka špaldová
příprava - 10
vaření - 20
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account