Flambovaná žemlovka s ovčím bio tvarohem

Vytisknout recept

Postup přípravy:

1) Tři vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky uchováme v čisté misce, žloutky vymícháme s tvarohem a třemi lžícemi medu.
 
2) Mléko rozšleháme se lžící medu a třemi celými vejci.
 
3) Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky.
 
4) Silný alobal na gril potřeme máslem.
 
5) Polovinu krajíců vánočky namáčíme do mléka s vejci a poklademe na alobal potřený máslem. Potřeme vyšlehaným tvarohem, poklademe plátky jablek a rozinkami máčenými v pálence. Pálenku uchováme na flambování.
 
6) Poklademe zbylými krajíci vánočky namočené v mléce s vejci. Navrch přidáme kousky másla a důkladně zabalíme do alobalu.
 
7) Na mírném žáru na grilu opékáme žemlovku z každé strany nejméně 15 minut.
 
8) V misce vyšleháme sníh z bílků se zbylou lžící medu.
 
9) Hotovu žemlovku rozbalíme a její povrch poklademe sněhem z bílků. Rozhrábneme popel v grilu a mezi dva valy žhavých uhlíků vložíme žemlovku v alobalu tak, aby pod ní žádné uhlí nezůstalo a aby vítr hnal žár z uhlíků přes povrch žemlovky, a zapekl tak sníh z bílků dozlatova. V hrnku nahřejeme hruškovici a zapálenou hruškovicí poléváme sníh z bílků. Podáváme horkou na závěr grilování.
 

Dobrou chuť! 😀


8plátek - Starší vánočka
250g - Ovčí BIO tvaroh
5lžíce - Med
0,5l - Ovčí BIO mléko
3ks - BIO jablko
100g - BIO máslo
6ks - BIO vejce
2lžíce - Rozinky máčené v hruškovici
1ks - Silnější alobal na grilování
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila VandaR.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account