Vysoký roštěnec/chuletón, Escalivada, lilek, papriky a cibule s kapary

Vytisknout recept

Postup přípravy:

1) Chuletón několik hodin před grilováním vyndáme z chladničky, aby dosáhl pokojové teploty.
 
2) Escalivadu si nachystáme při rozpalování grilu, kdy je vyšší plamen, který se na nic jiného nehodí.
 
3) Opečeme ze všech stran lilek, papriky a cibule, až slupka zčerná a zuhelnatí. Jakmile lilek a cibule změknou, sundáme je z grilu a necháme vychladnout.
 
4) Vychladlou zeleninu oloupeme (zásadně neoplachujeme) a zbytky zuhelnatělých slupek očistíme papírovým ručníkem. Oloupaný lilek, papriky a cibule nakrájíme na proužky. Osolíme, posypeme propláchnutými a nasekanými kapary a pokropíme olivovým olejem.
 
5) Na patřičně odhořelém dřevěném uhlí (pokrytém tenkou bílou vrstvou popela) zprudka ogrilujeme řez vysokého bio roštěnce. Jakmile ho položíme na gril, velkoryse ho posypeme vločkovou solí. Po dvou minutách řez otočíme a další dvě minuty grilujeme z druhé strany a sundáme z grilu.
 
6) Necháme krátce odpočinout, nakrájíme ostrým nožem na plátky a podáváme s Escalivadou.
 

Přeju dobrou chuť! 🙂

 
Chuletón je vzhledem ke své ceně a kvalitě zlatým hřebem grilování. Pokud dobře rozložíme menu, neměli bychom podávat víc jak 200g masa na osobu, mělo by tady jít především o kvalitu, ne o množství. Escalivada chutná skvěle i studená, podávaná na topince nebo jako součást salátu,“ doplňuje Hugo Hromas.
 
1,3kg - 1 řez vysokého bio roštěnce cca 3 cm vysoký
špetka - Vločková sůl
1ks - Lilek
3ks - Červená paprika
3ks - Menší červená cibule
hrst - Propláchnuté kapary
špetka - Sůl
1stroužek - Třený česnek
2lžíce - Extra panenský olivový olej
1lžička - Vinný ocet
příprava - 15
vaření - 25
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila VandaR.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account