Postup přípravy:
1) Tři vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky uchováme v čisté misce, žloutky vymícháme s tvarohem a třemi lžícemi medu.
2) Mléko rozšleháme se lžící medu a třemi celými vejci.
3) Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenké plátky.
4) Silný alobal na gril potřeme máslem.
5) Polovinu krajíců vánočky namáčíme do mléka s vejci a poklademe na alobal potřený máslem. Potřeme vyšlehaným tvarohem, poklademe plátky jablek a rozinkami máčenými v pálence. Pálenku uchováme na flambování.
6) Poklademe zbylými krajíci vánočky namočené v mléce s vejci. Navrch přidáme kousky másla a důkladně zabalíme do alobalu.
7) Na mírném žáru na grilu opékáme žemlovku z každé strany nejméně 15 minut.
8) V misce vyšleháme sníh z bílků se zbylou lžící medu.
9) Hotovu žemlovku rozbalíme a její povrch poklademe sněhem z bílků. Rozhrábneme popel v grilu a mezi dva valy žhavých uhlíků vložíme žemlovku v alobalu tak, aby pod ní žádné uhlí nezůstalo a aby vítr hnal žár z uhlíků přes povrch žemlovky, a zapekl tak sníh z bílků dozlatova. V hrnku nahřejeme hruškovici a zapálenou hruškovicí poléváme sníh z bílků. Podáváme horkou na závěr grilování.
Dobrou chuť! :-D
8plátek - Starší vánočka250g - Ovčí BIO tvaroh5lžíce - Med0,5l - Ovčí BIO mléko3ks - BIO jablko100g - BIO máslo6ks - BIO vejce2lžíce - Rozinky máčené v hruškovici1ks - Silnější alobal na grilovánípříprava - 10vaření - 30