Fazolový chlebík s batátovým krémem
Ingredience
Suroviny na chlebíček:
- 1 plechovka červených fazolí
- 450 ml mléka
- 150 g rozmixovaných ovesných vloček
- 150 g špaldové nebo pohankové mouky
- 50 g čekankového sirupu nebo jiného sladidla
- 60 g kokosového oleje
- 2 lžíce kakaa
- 1 balení kypřicího prášku
Suroviny na krém:
- 250 g batátů
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- 50 g kokosového oleje
- 30 g čekankového slazení
- špetka soli
Instrukce
- Sceďte fazole (případně uvařte) a rozmixujte v mixéru. Poté k nim přidejte mléko, ovesné vločky, mouku, sladidlo, olej, kakao a kypřicí prášek.
- Dejte do podlouhlé formy na chlebíček, kterou jste si vyložili pečicím papírem.
- Pečte minimálně hodinu při 180 °C.
- Společně s chlebíčkem (ale můžete i dříve) si dejte péct do trouby batáty, které jste si předtím propíchali vidličkou.
- Vychladlý batát oloupejte a rozmixujte spolu s ostatními surovinami na krém.
- Krém dejte do lednice zatuhnout.
- Až chlebíček vychladne, namažte na něj krém a posypte nasekanými ořechy.
- Dobrou chuť.
Zajímavý recept. Nikdy jsem to nejedla, tak to musím vyzkoušet.
To vypadá zajímavě, fazole nasladko jsem zatím nikdy nezkoušela.
Tak fazole na sladko jsem ještě nikdy nejedla, nicméně věřím, že chlebíček může být dobrý, co si představit nedovedu, je ten batátový krém….no ochutnala bych.
to bude jistě dobré, fazole hodně používáme 🙂