Fazolový chlebík s batátovým krémem
Vytisknout recept
Je vyvážená, že si ji může dovolit, kdo si hlídá svůj redukční jídelníček.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes min
Čas vaření 1 hour hod.
Celkový čas 1 hour hod. 20 minutes min
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová
Suroviny na chlebíček:
- 1 plechovka červených fazolí
- 450 ml mléka
- 150 g rozmixovaných ovesných vloček
- 150 g špaldové nebo pohankové mouky
- 50 g čekankového sirupu nebo jiného sladidla
- 60 g kokosového oleje
- 2 lžíce kakaa
- 1 balení kypřicího prášku
Suroviny na krém:
- 250 g batátů
- 100 g kvalitní hořké čokolády
- 50 g kokosového oleje
- 30 g čekankového slazení
- špetka soli
Sceďte fazole (případně uvařte) a rozmixujte v mixéru. Poté k nim přidejte mléko, ovesné vločky, mouku, sladidlo, olej, kakao a kypřicí prášek.
Dejte do podlouhlé formy na chlebíček, kterou jste si vyložili pečicím papírem.
Pečte minimálně hodinu při 180 °C.
Společně s chlebíčkem (ale můžete i dříve) si dejte péct do trouby batáty, které jste si předtím propíchali vidličkou.
Vychladlý batát oloupejte a rozmixujte spolu s ostatními surovinami na krém.
Krém dejte do lednice zatuhnout.
Až chlebíček vychladne, namažte na něj krém a posypte nasekanými ořechy.
Dobrou chuť.