Go Back
+ osoby

Fazolový chlebík s batátovým krémem

Vytisknout recept
Je vyvážená, že si ji může dovolit, kdo si hlídá svůj redukční jídelníček.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour
Celkový čas 1 hour 20 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

Suroviny na chlebíček:

  • 1 plechovka červených fazolí
  • 450 ml mléka
  • 150 g rozmixovaných ovesných vloček
  • 150 g špaldové nebo pohankové mouky
  • 50 g čekankového sirupu nebo jiného sladidla
  • 60 g kokosového oleje
  • 2 lžíce kakaa
  • 1 balení kypřicího prášku

Suroviny na krém:

  • 250 g batátů
  • 100 g kvalitní hořké čokolády
  • 50 g kokosového oleje
  • 30 g čekankového slazení
  • špetka soli

Instrukce

  • Sceďte fazole (případně uvařte) a rozmixujte v mixéru. Poté k nim přidejte mléko, ovesné vločky, mouku, sladidlo, olej, kakao a kypřicí prášek.
  • Dejte do podlouhlé formy na chlebíček, kterou jste si vyložili pečicím papírem.
  • Pečte minimálně hodinu při 180 °C.
  • Společně s chlebíčkem (ale můžete i dříve) si dejte péct do trouby batáty, které jste si předtím propíchali vidličkou.
  • Vychladlý batát oloupejte a rozmixujte spolu s ostatními surovinami na krém.
  • Krém dejte do lednice zatuhnout.
  • Až chlebíček vychladne, namažte na něj krém a posypte nasekanými ořechy.
  • Dobrou chuť.