Fazolová polévka
Ingredience
- Ostravská klobása 500 g
- Slanina 100 g
- Vývar 1 l
- Rajčata v konzervě 400 g
- Bílé fazole 2 plechovky / 480 g
- Cibule 1 ks
- Česnek 1-2 stroužky
- Oregano bazalka, sůl, pepř podle chuti
Instrukce
- Fazole nechte přes noc namočené ve vodě, poté vodu vyměňte a fazole uvařte. V případě fazolí v plechovce můžete tento krok přeskočit.
- Do jiného hrnce vhoďte kostičky slaniny.
- Až slanina pustí tuk, osmahněte na ní kolečka klobásy, nahrubo nasekanou cibuli a po chvilce i prolisovaný česnek.
- Zalijte rozmixovanými rajčaty, přidejte vývar a vařte asi 10 minut.
- Dochuťte a těsně před podáváním nechte v polévce ohřát fazole.
- Po naservírování můžete do polévky přidat kopeček zakysané smetany.
Super
Fazolačku jsme měli nedávno, sic ne s klobásou, ale s uzeným masem a byla moc dobrá…díky za další inspiraci 🙂
Fazolačku máme doma moc rádi a brzy jí zase udělám.
To ráda slyším 🙂 Dobrou chuť.