Fazolová polévka

Vytisknout recept
Luštěniny by se ve vašem jídelníčku měly objevit alespoň jednou týdne.
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Ostravská klobása 500 g
  • Slanina 100 g
  • Vývar 1 l
  • Rajčata v konzervě 400 g
  • Bílé fazole 2 plechovky / 480 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 1-2 stroužky
  • Oregano bazalka, sůl, pepř podle chuti

Instrukce

  • Fazole nechte přes noc namočené ve vodě, poté vodu vyměňte a fazole uvařte. V případě fazolí v plechovce můžete tento krok přeskočit.
  • Do jiného hrnce vhoďte kostičky slaniny.
  • Až slanina pustí tuk, osmahněte na ní kolečka klobásy, nahrubo nasekanou cibuli a po chvilce i prolisovaný česnek.
  • Zalijte rozmixovanými rajčaty, přidejte vývar a vařte asi 10 minut.
  • Dochuťte a těsně před podáváním nechte v polévce ohřát fazole.
  • Po naservírování můžete do polévky přidat kopeček zakysané smetany.
4 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 2 roky ago

    Super

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    Fazolačku jsme měli nedávno, sic ne s klobásou, ale s uzeným masem a byla moc dobrá…díky za další inspiraci 🙂

  3. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    Fazolačku máme doma moc rádi a brzy jí zase udělám.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      To ráda slyším 🙂 Dobrou chuť.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account