Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Fazolová polévka
Vytisknout recept
Luštěniny by se ve vašem jídelníčku měly objevit alespoň jednou týdne.
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
15
minutes
min
Čas vaření
15
minutes
min
Celkový čas
30
minutes
min
Porce
4
osoby
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
Ostravská klobása 500 g
Slanina 100 g
Vývar 1 l
Rajčata v konzervě 400 g
Bílé fazole 2 plechovky / 480 g
Cibule 1 ks
Česnek 1-2 stroužky
Oregano
bazalka, sůl, pepř podle chuti
Instrukce
Fazole nechte přes noc namočené ve vodě, poté vodu vyměňte a fazole uvařte. V případě fazolí v plechovce můžete tento krok přeskočit.
Do jiného hrnce vhoďte kostičky slaniny.
Až slanina pustí tuk, osmahněte na ní kolečka klobásy, nahrubo nasekanou cibuli a po chvilce i prolisovaný česnek.
Zalijte rozmixovanými rajčaty, přidejte vývar a vařte asi 10 minut.
Dochuťte a těsně před podáváním nechte v polévce ohřát fazole.
Po naservírování můžete do polévky přidat kopeček zakysané smetany.