Go Back
+ servings

Fazolová polévka

Vytisknout recept
Luštěniny by se ve vašem jídelníčku měly objevit alespoň jednou týdne.
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Ostravská klobása 500 g
  • Slanina 100 g
  • Vývar 1 l
  • Rajčata v konzervě 400 g
  • Bílé fazole 2 plechovky / 480 g
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 1-2 stroužky
  • Oregano bazalka, sůl, pepř podle chuti

Instrukce

  • Fazole nechte přes noc namočené ve vodě, poté vodu vyměňte a fazole uvařte. V případě fazolí v plechovce můžete tento krok přeskočit.
  • Do jiného hrnce vhoďte kostičky slaniny.
  • Až slanina pustí tuk, osmahněte na ní kolečka klobásy, nahrubo nasekanou cibuli a po chvilce i prolisovaný česnek.
  • Zalijte rozmixovanými rajčaty, přidejte vývar a vařte asi 10 minut.
  • Dochuťte a těsně před podáváním nechte v polévce ohřát fazole.
  • Po naservírování můžete do polévky přidat kopeček zakysané smetany.