Eliché s hovězím špízem chimichurri, klobásou chorizo a černými fazolemi

Vytisknout recept
Skvěle připravené hovězí maso s netradiční kombinací semolinových těstovin a fazolí. Recept inspirovaný Brazílií, který musíte vyzkoušet.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Jihoamerická
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Kristýna Solničková

Ingredience

  • 400 g Adriana Eliché
  • 400 g hovězího masa na grilování např. vysoký roštěnec
  • 50 ml slunečnicového oleje
  • 30 g hladkolisté petrželky nakrájené najemno
  • 3 stroužky česneku nakrájeného najemno
  • 1 chilli paprička nakrájená najemno
  • 2 lžíce octa z červeného vína
  • 125 ml extra panenského olivového oleje
  • 200 g klobásy chorizo nakrájené na plátky
  • 100 g čerstvé kapusty nakrájené na nudličky
  • 2 stroužky česneku nakrájeného na plátky
  • 16 cherry rajčat nakrájených na půlky
  • 400 g vařených černých fazolí
  • špetka sušeného oregana
  • špetka mletého kardamomu a zázvoru
  • šťáva z limety dle chuti
  • sůl a pepř dle chuti

Instrukce

  • Hovězí maso nakrájejte na menší kousky, napíchejte na špejli, ochuťte solí, pepřem a potřete částí slunečnicového oleje. Na chimichurri smíchejte nakrájenou hladkolistou petrželku, česnek, chilli a ochuťte solí, pepřem, vinným octem a olivovým olejem. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, hovězí špízy a opečte ze všech stran, přidejte chimichurri a dejte stranou. Těstoviny uvařte v dobře osolené vodě a sceďte. Rozehřejte pánev, přidejte slunečnicový olej, chorizo, kapustu a orestujte. Přidejte plátky česneku, rajčata, fazole, ochuťte solí, pepřem, oreganem, kardamomem, zázvorem a orestujte. Přidejte uvařené těstoviny, promíchejte a ochuťte šťávou z limetky. Naservírujte na talíř a přidejte opečený hovězí špíz chimichurri.

Notes

0 Komentářů

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account