Dýňový koláč se sněhovou čepicí

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila PetraVomelová

Ingredience

TĚSTO

  • 160 g Hladká mouka
  • 1/2 lžička Cukr krupice
  • 1/2 lžička Soli
  • 115 g Máslo

Dýňová náplň:

  • 3 ks Vejce
  • 420 g Dýňové pyré
  • 340 g Kondenzované mléko
  • 165 g Tmavý třtinový cukr
  • 1 lžíce Kukuřičný škrob
  • 1 ks Vanilkový cukr
  • 1 lžička Perníkové koření
  • 1/2 lžička Mletý zázvor

Sněhová čepice:

  • 4 ks Bílek
  • 200 g Cukr krupice

Instrukce

  •  
    Suroviny propracujeme v pevné těsto, které rozválíme na tenký plát a vyložíme jím koláčovou formu. Pečeme při 180 stupních cca 10 minut.
    Na hotové těsto nalijeme náplň připravenou z dýně:
     
    Všechny suroviny smícháme v hladkou směs, nalijeme na upečený korpus ve formě a pečeme při 160 stupních dalších cca 45-50 minut.
    Bílky a cukr šleháme ve vodní lázni v pevný sníh, který naneseme na koláč. Zprudka zapečeme při 200 stupních cca 3-5 minut.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account