Dýňový koláč se sněhovou čepicí
Ingredience
TĚSTO
- 160 g Hladká mouka
- 1/2 lžička Cukr krupice
- 1/2 lžička Soli
- 115 g Máslo
Dýňová náplň:
- 3 ks Vejce
- 420 g Dýňové pyré
- 340 g Kondenzované mléko
- 165 g Tmavý třtinový cukr
- 1 lžíce Kukuřičný škrob
- 1 ks Vanilkový cukr
- 1 lžička Perníkové koření
- 1/2 lžička Mletý zázvor
Sněhová čepice:
- 4 ks Bílek
- 200 g Cukr krupice
Instrukce
- Suroviny propracujeme v pevné těsto, které rozválíme na tenký plát a vyložíme jím koláčovou formu. Pečeme při 180 stupních cca 10 minut.Na hotové těsto nalijeme náplň připravenou z dýně: Všechny suroviny smícháme v hladkou směs, nalijeme na upečený korpus ve formě a pečeme při 160 stupních dalších cca 45-50 minut.Bílky a cukr šleháme ve vodní lázni v pevný sníh, který naneseme na koláč. Zprudka zapečeme při 200 stupních cca 3-5 minut.