Dýňový guláš

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 minute
Celkový čas 1 minute
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 červená cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • 500 g hovězího masa
  • sůl a pepř
  • 2 mrkve
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička uzené papriky
  • 2 polévkové lžíce rajčatového protlaku
  • 500 ml hovězího vývaru
  • 1 lžička oregana
  • 1 lžička tymiánu
  • 300 g dýně

Instrukce

  • Cibuli nakrájejte nadrobno a orestujte ji na olivovém oleji. Po 2-3 minutách přidejte nasekaný česnek a dobře promíchejte.
  • Poté přidejte na kostky nakrájené hovězí maso, osolte a opepřete a nechte několik minut opéct. Pak přidejte rajčatový protlak, na kostičky nakrájenou mrkev, hovězí vývar, zbytek koření (kmín, uzenou papriku, oregano a tymián).
  • Duste asi hodinu a půl. Mezitím oloupejte dýni a nakrájejte ji na kostičky. Maso otestujte vidličkou, a když je téměř měkké, přidejte kostky dýně a vařte ještě dalších 20-30 minut, dokud dýně nezměkne. Dávejte pozor na to, jak kostky dýně krájíte a jak dlouho necháte guláš vařit. Pokud jsou kostky příliš malé, dýně se může rozvařit na kaši.
  • Guláš odstavte z plotny a podávejte teplý.
2 Komentářů
  1. Naděžda Křičenská 10 měsíců ago

    5 stars
    Recept se mi líbí. Mám zase inspiraci na nový recept s dýní.

  2. Lenka Hudečková 10 měsíců ago

    toto je recept přesně pro mě…., taky dělám doma takové podobnosti 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account